Ziyech geeft zichzelf schuld van uitschakeling Ajax na ‘schandalige penalty’

Hakim Ziyech was woensdagavond teneergeslagen na de uitschakeling van Ajax in de achtste finales van de KNVB-beker. De middenvelder schoot zijn strafschop in de penaltyserie tegen FC Twente hard en hoog over en voelde zich dan ook verantwoordelijk voor de nederlaag van zijn ploeg.
“Het is echt schandalig hoe ik die penalty nam. Ik wou de bal hoog in de hoek werken, maar ik schoot met veel te veel risico. Deze bekeruitschakeling neem ik mezelf kwalijk”, aldus Ziyech in de Grolsch Veste tegen FOX Sports.

Ajax was veroordeeld tot een penaltyserie omdat het na 120 minuten nog 1-1 stond in Enschede. Het openingsdoelpunt van Justin Kluivert werd in blessuretijd tenietgedaan door Oussama Assaidi.

In de strafschoppenserie leek Ajax aan de winnende hand doordat doelman André Onana de penalty van Adnane Tighadouini pakte, maar de ploeg van trainer Marcel Keizer trok alsnog aan het kortste eind door missers van Ziyech en Matthijs de Ligt.